Print pagina

Geschiedenis

Oprichting
VDL Steelweld is opgericht in 1965 en heeft zich sindsdien bewezen als betrouwbare en innovatieve leverancier van productieautomatiseringssystemen in voornamelijk de automobielindustrie. We hebben in de loop der tijd een goede reputatie opgebouwd bij de Europese OEM's. De laatste jaren concentreren we ons op een meer structurele samenwerking met een beperkt aantal klanten en mogen Ford, Volvo, Jaguar LandRover, BMW en VDL Nedcar tot onze vaste afnemers rekenen.

Overname VDL Groep
 In 1995 is VDL Steelweld onderdeel uit gaan maken van VDL Groep. Sindsdien hebben we ons verder gediversifieerd. We zijn actief geworden als leverancier van turnkey productieautomatisering in allerlei branches, waarbij we onze ervaringen uit de automobielindustrie ten volle kunnen benutten. Hierbij hebben we processen geautomatiseerd voor het uitvoeren van bewerkingen aan een veelvoud van producten uit metaal en kunststof.

Diversificatie
Dankzij onze technische kennis raken we ook steeds vaker betrokken bij ontwikkelings- en innovatieprojecten, vaak in samenwerking met andere VDL-bedrijven. Mede hierdoor zijn we gegroeid in de rol van leverancier van mechatronische systemen voor o.a. de semi-conductorindustrie, warmte- en koeltechniek, procestechniek en transporttechniek.

Parkeersystemen
Sinds 2012 zijn onze collega's van VDL Stokvis Parking bij VDL Steelweld ondergebracht. Hiermee zijn ook vol- en semi-automatische parkeersystemen aan ons assortiment toegevoegd samen met een 24/7 service-organisatie voor storingsservice en onderhoud.

Roterende felspers voor de Automobiel Industrie

MIG-lascel voor uitlaatpijpen

Constructie-gelaste pijpleidingen