Print pagina

Automotive

Binnen de automotive sector is de laatste decennia erg veel veranderd. Waar men in de jaren ’60 en ’70 nog veel handwerk zag op werkvloeren van automobielfabrikanten, ziet men nu een sterke ontwikkeling naar meer automatisering door het toevoegen van robotica aan productielijnen.

Het effect is dat autofabrikanten kunnen voldoen aan de eisen van vandaag. Daarnaast zijn de medewerkers die vroeger aan de lopende band stonden, nu operators geworden van geavanceerde robots en mechatronische systemen die een groot deel van het zware werk verrichten.

Binnen deze markt werkt VDL Steelweld voor aansprekende en toonaangevende klanten. Door het leveren van maatwerk, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn langdurige en hechte klantrelaties ontstaan. 

VDL Steelweld in Automotive 

Hoewel we vaak niet direct zichbaar zijn voor consumenten, zijn we achter de schermen hard aan het werk voor onze klanten in de automotive sector. Productieautomatisering in de automobielindustrie is namelijk van oudsher de kernactiviteit van VDL Steelweld. Hierdoor hebben wij enorm veel kennis en ervaring op het gebied van productieautomatisering en systeemintegratie in de breedste zin des woords.

Zo hebben wij ervaring met een veelvoud aan systemen zoals procesbesturingen, verbindingstechnieken, robotica, transportsystemen, speciaalmachines en spanwerktuigen.

Bovendien hebben wij alle hiervoor benodigde engineering, fabricage en montage disciplines zoals mechanica, elektronica, pneumatiek/hydraulica, PLC programmering en robotica in eigen huis beschikbaar. Bij VDL Steelweld bent u dus aan het juiste adres voor het bouwen van complexe productiesystemen.

Van voor naar achter, van carrosseriebodem tot dak, VDL Steelweld levert een volledig geautomatiseerde flexibele productielijn op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de klant. Ook handmatig bediende spanwerktuigen kunnen worden ontworpen en geleverd voor bijvoorbeeld laag volume productie of voor prototypebouw.

VDL Steelweld werkt in het algemeen direct voor automobielfabriekanten en kan o.a. Jaguar Land Rover, Ford, Volvo en BMW tot haar klantenkring rekenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Post:
T: +31 (0)76 579 28 64
E: p.post@vdlsteelweld.com